Analiza SWOT personala

Analiza SWOT personală este o tehnică eficientă care te ajută să iei decizii importante legate atât de carieră, cât și de viața personală.

Analiza SWOT te ajută să identifici punctele tale tari, pe care le poți valorifica, dar și să izolezi aspectele care trebuie îmbunătățite. În felul acesta vei avea o imagine foarte clară despre nivelului la care ești în carieră și resurselor interne și externe care te pot ajuta în atingerea obiectivelor tale.

Dacă ești în căutarea unui job sau vrei să promovezi la locul de muncă, analiza SWOT personală poate fi de un real ajutor. Iată cum funcționează!

După ce ți-ai trasat aspirațiile profesionale și obiectivele, următorul pas este să te cunoști mai bine, să te înțelegi și să înveți mai multe despre mediul în care evoluezi. In acest punct intervine analiza SWOT personală. Datorita acestui proces de analiza vei obține informații utile despre punctele tale tari, despre punctele tale  slabe, dar și despre oportunitățile și riscurile externe.

Obiectivul de carieră (unde și cum te vezi peste 10 ani)

…………………………………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………………………………….

Punctele tale tari (calități ce te pot ajuta în atingerea obiectivului)
………………………………………………
………………………………………………
Puncte tale slabe (cele din cauza cărora crezi că ai putea rata obiectivul)
…………………………………………….
…………………………………………….
Oportunităţi (aspecte folositoare din mediul extern, ex. participarea la stagiul de practică, cunoașterea angajatorilor, etc.)
………………………………………………….
………………………………………………….
Ameninţări (aspecte defavorizante din mediul extern, ex.criza economică)
…………………………………….
…………………………………….