Obiective specifice

obiective specifice
  1. Creșterea capacității de adaptare la cerințele pieței muncii prin desfășurarea de stagii de practică și programe de informare, consiliere și orientare profesională pentru persoanele înscrise în grupul țintă.

Astfel, prin intermediul proiectului, minim 300 de studenți ai facultăților de drept și administrație publică din județul Constanta vor beneficia de posibilitatea efectuării unor stagii de practica la posibili angajatori, precum și de programe dedicate de informare, consiliere și orientare profesională.

Desfășurarea programelor de informare, consiliere și orientare profesională vor avea în vedere însușirea de către beneficiarii proiectului a unor informații absolut necesare în demersul de trecere de la educație la muncă. Aceștia vor fi îndrumați să aleagă o anumită specializare și să se orienteze în ceea ce privește identificarea unei/unor preferințe profesionale anume, în funcție de înclinațiile și competențele personale și evident în cât mai strânsă corelare cu oportunitățile de angajare existente.

De asemenea, organizarea și desfășurarea stagiilor de practică va avea în vedere același scop, acela de a spori realmente șansele de angajare a viitorilor absolvenți, inclusiv de a identifica prin intermediul efectuării acestora de către actualii studenți a unor posibile viitoare locuri de muncă, eventual tocmai la partenerii de practică unde își derulează stagiul.

  1. Creșterea nivelului de implicare a potențialilor angajatori în ceea ce privește absorbția forței de muncă reprezentată de tinerii absolvenți ai Facultăților de Drept și Administrație Publică din județul Constanta prin acțiuni de informare/animare dedicate acestora și prin încheierea de convenții/parteneriate de practică.

Prin intermediul proiectului vor fi încheiate sau prelungite un număr de minim 30 de convenții de practică, creându-se astfel cadrul pentru desfășurarea stagiilor de practică atât pe parcursul implementării proiectului dar și ulterior, după finalizarea acestuia.

Totodată, în cadrul acestui obiectiv specific se va urmări stimularea dialogului între mediul universitar și mediul economic, în scopul ajustării și corelării curriculei universitare cu nevoile concrete ale pieței forței de muncă. În acest sens, vor fi organizate repetate întâlniri dedicate tocmai acestui aspect, fiind important de înțeles de către studenți și profesori și de către întreg mediul universitar în ansamblul său că este foarte important să-și adapteze permanent curricula și programul educațional la cerințele pieței muncii, inclusiv prin accentul, din ce în ce mai diversificat și mai generalizat, pus pe implicarea activităților practice în procesul de învățare și instruire.