Scrisoarea de mulțumire

scrisoare multumire

SCRISOAREA DE MULTUMIRE

 

Scrisoarea de mulțumire este unica modalitate prin care mai poți comunica cu angajatorul și este o soluție bună pentru a-l face să te pulseze pe primele locuri, atunci când va lua decizia finală.

Sunt foarte puține persoane care trimit scrisori de mulțumire angajatorului după terminarea interviului, așa că în mod sigur aceasta îl va face pe intervievator să te privească altfel și să îti ofere o bila albă, în defavoarea celorlalți candidați.

Scrisoarea de mulțumire se trimite de obicei în termen 24 de ore după interviu, când încă ai rămas proaspăt în mintea angajatorului.

Redactează scrisoarea de mulțumire cu foarte mare atenție. Ai grijă să nu îți scape nicio greșeală gramaticală sau de ortografie, să aliniezi textul, să lași spații între paragrafe, iar per general scrisoarea să aibă un aspect plăcut.

Evită să folosești culori aprinse, ciudate sau inserări de imagini. Păstrează un aspect cât mai simplu și profesional. Rezumă-te la câteva fraze și fii cât mai concis, pentru a evita să plictisești intervievatorul.


Iată pașii care trebuie urmați într-o scrisoare  de mulțumire:

  • Mulțumește sincer angajatorului pentru timpul acordat și pentru șansa oferită.
  • Exprima-ți încă o dată entuziasmul față de jobul respectiv.
  • Precizează că ți-a plăcut foarte mult modul în care s-a desfășurat interviul (atmosfera destinsă, ospitalitatea, subiectele discutate etc).
  • Lămurește orice neînțelegere sau interpretare greșita apărută pe parcursul interviului.
  • Menține tonul scrisorii cât mai profesional, evitând glumele, bancurile, tonul familial, sentimental sau exagerările.