Cum să te angajezi mai repede

Vrei să îți crești șansele de angajare la un job? Începe prin a depune un minimum de efort și de a adopta câteva practici zilnice. Vei vedea diferența!

 

  1. Fii sincer într-un mod radical

Data viitoare când cineva te întreabă “Cum mai merge?” răspunde entuziasmat “Încă șomer!” Răspunsul tău poate genera trei reacții:

  • Iți va fi apreciată candoarea;
  • Încă o persoana va deveni conștientă de situația ta profesională;
  • Va exista o șansă în plus să ți se ofere ajutorul în găsirea unui job.

Câtor persoane le-ai spus astăzi că iți cauți job?

  1. Fă-te observat

Poate participi la diverse evenimente, întâlniri, grupuri de lucru, cursuri. Totuși, de fiecare dată tu ești cel care stă pe scaun și își ia notițe. Când a fost ultima oară când ai luat cuvântul și te-ai făcut remarcat?

Mai mult, dacă ai o listă de companii în care vrei să te angajezi, trimite fiecăreia câte un e-mail de prezentare, alături de CV-ul tău. Nu se știe niciodată ce joburi pot fi vacante în organizație și unul să fie potrivit pentru tine.

  1. Fă-ți cărți de vizită

“Dar nu am un job!” Și care este problema? Cu atât mai mult ar trebui să ai o carte de vizită care să te reprezinte. Poți să ți le faci singur, ai grijă doar ce tip de font folosești și cât de încărcate de informație vrei să fie.

Este ok să ai o poza, date de contact, specializarea ta, care poate fi jobul pe care chiar îl ai în vizor.

Câte oportunități ai pierdut doar pentru că nu ai avut carți de vizită la tine?

  1. Schimbă-ți adresa de e-mail

Adresele de e-mail de la furnizorii de telefonie fixă sau chiar si cele de yahoo pot fi considerate neprofesioniste, mai ales dacă au o alta forma în loc de combinația prenume.nume, nume.prenume sau inițiala prenume.nume.

Ia în considerare o adresă de e-mail nouă, față de care nimeni să nu aibă prejudecați înainte să te cunoască.

  1. Trezește-te cu o oră mai devreme

Gândește-te numai că, dupa 3 luni, vei câștiga peste 2 săptămâni de timp în plus, pe care să îl folosești ca să iți dezvolți un hobby, sa urmărești locurile de muncă vacante și să te pregătești pentru cât mai multe interviuri.

La ce ora te-ai trezit astăzi?

  1. Activitatea pe internet iți poate obtine joburi

Indiferent de tipul de rețea socială pe care o folosesti în mod curent – Facebook, LinkedIn, Twitter etc. – încearcă să petreci cât mai mult timp cu folos (2-3 ore pe zi) în aceste medii. Postează comentarii, implica-te în discuții și urmărește anunțurile de recrutare.

Trimite mesaje, conectează-te cu cât mai multe persoane, scrie postări inteligente.

  1. Schimbă-ți atitudinea

Se poate să fii șomer. Se poate să fii falit. Dar aceasta este situația: să iți găsești un job trebuie să devina activitatea ta principală până te angajezi.

Acest lucru înseamnă să iți structurezi zilele, să îți faci un program, să ai întâlniri regulate si să le tratezi ca pe un job.

Câte ore te-ai uitat la televizor ieri?

  1. Scrie întâi

Acum că ai decis că te vei trezi cu o ora mai devreme în fiecare zi, poți să folosești o parte din timpul câștigat ca să scrii. Fa-ți o lista cu Top 100 întrebări pentru interviu si pregătește-te în fiecare zi pentru una dintre ele.

Scrie răspunsul și vezi de fiecare dată ce ai îmbunătăți. Citește cât mai multe materiale online despre prezentarea la interviu, găsești multe articole pe Myjob, Bestjob, etc.

Si gândește-te: câte oportunități de joburi ai pierdut pentru că lumea avea impresia că ești inabordabil?